Gratinovaný koláč s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Špenátový protlak mražený
  • 400 g Losos - filety
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.6 mg
  • Draslík 282.1 mg
  • Vláknina 4305.2 mg
  • Vitamín A 4305.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, másla, vajec, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly a vyložíme jím dvě kulaté koláčové formy.

  • 3

    Rozmrazený špenát vymačkáme, rozložíme na těsto a mírně osolíme. Omyté filety z lososa nakrájíme na plátky, položíme na špenát a zalijeme zálivkou. Koláče upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

  • 5

    Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem a nasekaným koprem. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu