Nudle na smetaně s uzeným a šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 17 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 18.8 mg
- Vláknina 4980.3 mg
- Vitamín A 4980.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.
-
2
Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.
-
3
Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.
-
4
Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.