Chléb bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 5 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 7251.8 mg
- Vitamín A 7251.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 282.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
-
2
Nejprve si připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, jedné lžíce cukru, dvou lžic mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse umícháme změklé máslo s cukrem, solí, vlažným mlékem a kváskem. Poté přidáme mouku a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba dvě až tři hodiny.
-
3
Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky. Vložíme do formy a necháme ještě dokynout asi čtyřicet pět minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi čtyřicet pět až padesát minut. Chleba je hotový, pokud po vyklopení při poklepu na dno zní dutě. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.