Mořský rybí džuveč
Suroviny
- 700 g Cibule
- 50 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 l Voda pitná
- 0.18 dl Olej olivový
- 1 kg Brambory
- 1 kg Filé z aljašské tresky
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 7 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 1721.2 mg
- Vláknina 26839 mg
- Vitamín A 26839 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme.
-
2
Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou.
-
3
Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky.
-
4
Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.
-
5
V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit.
-
6
Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý.
-
8