Mořský rybí džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 50 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 l Voda pitná
  • 0.18 dl Olej olivový
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1721.2 mg
  • Vláknina 26839 mg
  • Vitamín A 26839 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme.

  • 2

    Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou.

  • 3

    Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky.

  • 4

    Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.

  • 5

    V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit.

  • 6

    Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý.

  • 8

Komentáře k receptu