Telecí na citronu
Suroviny
- 1.71 g Máslo čerstvé
- 200 g Fazole bílé
- 100 g Mouka kukuřičná
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Telecí kýta
- 0.333333 šálek Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 956.3 mg
- Vláknina 16432.8 mg
- Vitamín A 16432.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí vývar při varu smícháme se 100 g mouky a necháme osm minut vařit.
-
2
Řízky osolíme, obalíme v mouce a na másle je smažíme dvě minuty z obou stran do zlatova. Poté oddělíme maso a šťávu z pánve a necháme obojí odležet.
-
3
Do pánve nalijeme víno a poté, co se ho ve varu polovina odpaří, přidáme kůru, šťávu z masa, fazole a po zhoustnutí ještě telecí řízky. Nakonec petržel a kapary.