Slaninové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Tuk rostlinný
  • 225 g Mouka kukuřičná
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 192.3 mg
  • Vláknina 5399.3 mg
  • Vitamín A 5399.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si formu na 15 kusů muffin a vymažeme 20g tuku. Troubu předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Slaninu tence krájenou osmažíme dokřupava, mezi dvěma ubrousky odsajeme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Rozpustíme máslo s 55g tuku a necháme zchladnout. Ohřejeme si mléko, v misce vidličkou rozšleháme vejce a vlijeme k rozehřátému tuku, přimícháme teplé mléko.

  • 3

    V míse smícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem, přimícháme kukuřičnou mouku. Do sypké směsi vmícháme všechny tekutiny a řádně smícháme. Jako poslední přimícháme pokrájenou slaninu. Formičky plníme jen do poloviny a pečeme zhruba 20 minut, až zezlátnou. Podáváme nejlépe horké.

Komentáře k receptu