Muffiny s čedarem
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 55 g Sýr Čedar
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 27 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 209 mg
- Draslík 215.2 mg
- Vláknina 4754.7 mg
- Vitamín A 4754.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si formu na 9 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
-
2
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, solí, cukrem a paprikou. V jiné nádobě rozmícháme s ohřátým mlékem vejce a tymián. Tuto směs rychle smícháme se sypkou, aby se mouka navlhčila. Formičky naplníme z poloviny, na těsto dáme pokrájený sýr a přikryjeme dalším dílem těsta. Pečeme zhruba 25 minut, až těsto zezlátne. Hotové muffiny po 5 minutách chladnutí vyklopíme a podáváme teplé.