Perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.333333 šálek Melasa
  • 3.2 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.666667 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 726.6 mg
  • Vláknina 15668.8 mg
  • Vitamín A 15668.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme cukr a máslo, přimícháme rozšlehané vejce s melasou. Za stálého míchání přidáváme mouku, papriku, zázvor a hřebíček. Vzniklé těsto vyválíme do válečku a necháme na 30 minut v chladničce odležet. Po 30 minutách z těsta krájíme silnější plátky, které pokládáme na tukem vymazaný plech. Perníčky pečeme při 180°C přibližně 13 minut. Hotové vychladlé perníčky namáčíme do rozpuštěné čokolády.

Komentáře k receptu