Muffiny s ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mléko - podmáslí
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 85 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 287.8 mg
  • Vláknina 8389.3 mg
  • Vitamín A 8389.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podmáslí a vločky smícháme a necháme asi hodinu odpočinout.

  • 2

    Připravíme si formu na 12 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 3

    V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny. V další nádobě smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, hrozinkami a solí. Poté přidáme vločky s podmáslím a rychle promícháme. Formičky plníme jen do 2/3 a pečeme zhruba 20–25 minut (zkusíme těsto špejlí). Hotové muffiny vyklopíme na síto a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu