Muffiny s ovesnými vločkami
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 120 g Máslo čerstvé
- 250 g Mléko - podmáslí
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr krupice
- 85 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 41 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 287.8 mg
- Vláknina 8389.3 mg
- Vitamín A 8389.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podmáslí a vločky smícháme a necháme asi hodinu odpočinout.
-
2
Připravíme si formu na 12 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
3
V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny. V další nádobě smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, hrozinkami a solí. Poté přidáme vločky s podmáslím a rychle promícháme. Formičky plníme jen do 2/3 a pečeme zhruba 20–25 minut (zkusíme těsto špejlí). Hotové muffiny vyklopíme na síto a necháme vychladnout.