Fazolové karbanátky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 150 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.42 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1257.4 mg
  • Vláknina 21782.5 mg
  • Vitamín A 21782.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole den předem namočíme do vody, druhý den je 5 minut uvaříme v té samé vodě, pak je scedíme, zalijeme čistou vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole dáme do mísy, přidáme k nim vejce, strouhanku, sůl, pepř a drobně pokrájenou cibuli.

  • 3

    Směs dobře promícháme a rukama tvoříme karbanátky, které usmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.

Komentáře k receptu