Fazolové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 17 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1257.4 mg
- Vláknina 21782.5 mg
- Vitamín A 21782.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole den předem namočíme do vody, druhý den je 5 minut uvaříme v té samé vodě, pak je scedíme, zalijeme čistou vodou a vaříme doměkka.
-
2
Uvařené fazole dáme do mísy, přidáme k nim vejce, strouhanku, sůl, pepř a drobně pokrájenou cibuli.
-
3
Směs dobře promícháme a rukama tvoříme karbanátky, které usmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.