Rizoto na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2098 kcal
- Sacharidy 275 g
- Tuky 58 g
- Sodík 90518 mg
- Bílkoviny 109 g
- Uhlovodany 275 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 2760.1 mg
- Vláknina 23860 mg
- Vitamín A 23860 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou.
-
2
Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat.