Rizoto na česneku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rýže loupaná
  • 160 g Šunka uzená
  • 250 g Sójové boby
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Víno bílé
  • 1500 ml Bujón slepičí
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 šálek Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2098 kcal
  • Sacharidy 275 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 90518 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 275 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 2760.1 mg
  • Vláknina 23860 mg
  • Vitamín A 23860 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou.

  • 2

    Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu