Bramborový falafel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Strouhanka
  • 5 g Kmín drcený
  • 100 g Salát ledový
  • 70 g Citronová šťáva
  • 3 g Koriandr mletý
  • 450 g Chléb Pita
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 20 g Omáčka Tahini
  • 100 g Salát Polníček
  • 30 g Rajčatová pasta
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 60 g Humus
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 756 mg
  • Vláknina 18317.3 mg
  • Vitamín A 18317.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sladké brambory uvaříme do měkka. Scedíme a odložíme stranou.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme česnek, kmín a koriandr. 2 minuty smažíme (do uvolnění aroma). Přidáme rajčatovou pastu a smažíme další cca 3 - 4 minuty, dokud nezíská tmavě červenou barvu. Poté do směsi vložíme fazole.

  • 3

    Brambory rozmixujeme spolu s koriandrem, pastou tahini a citrónovou šťávou. Přidáme fazolovou směs, nahrubo rozmixujeme. Z vytvořené směsi tvarujeme malé placičky, které obalujeme v mouce. Vložíme do ledničky a chladíme cca 30 minut.

  • 4

    Placičky vložíme pod středně rozpálený gril a opékáme z každé strany 3 - 4 minuty do křupava, pod gril vložíme libanonský chléb a rovněž rozpečeme. Na ještě horký chléb naneseme humus, poklademe ledovým salátem, polníčkem a červenou cibulí. Do každého chleba vložíme 3 placičky, pokapeme citrónovou šťávou a pevně zamotáme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu