Kuřecí kapama
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 60 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 267 mg
- Draslík 925.6 mg
- Vláknina 3186 mg
- Vitamín A 3186 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
-
2
Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.
-
4