Kuřecí kapama

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 267 mg
  • Draslík 925.6 mg
  • Vláknina 3186 mg
  • Vitamín A 3186 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.

  • 2

    Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.

  • 4

Komentáře k receptu