Polévka Windsor
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 130 g Karotka
- 10 g Tymián čerstvý
- 500 g Telecí koleno
- 100 g Rýžová kaše
- 130 g Cibule
- 30 g Celer - nať
- 20 g Petržel kudrnka
- 250 ml Víno bílé
- 150 ml Víno madeira
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Telecí nožičky
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 154.9 mg
- Draslík 895 mg
- Vláknina 2262 mg
- Vitamín A 2262 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme bílým vínem, podusíme 8 minut, přidáme telecí nožičky, telecí kolínko, zalijeme vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyjmeme maso, obereme a nakrájíme na kostičky. Do polévky vmícháme rýžovou kaši a povaříme ještě 10 minut. Polévku osolíme a opepříme. Vyndáme bobkový list a přilijeme víno Madeira.
-
2
Do polévkové mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.