Polévka Windsor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 130 g Karotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 500 g Telecí koleno
  • 100 g Rýžová kaše
  • 130 g Cibule
  • 30 g Celer - nať
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Víno bílé
  • 150 ml Víno madeira
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 154.9 mg
  • Draslík 895 mg
  • Vláknina 2262 mg
  • Vitamín A 2262 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme bílým vínem, podusíme 8 minut, přidáme telecí nožičky, telecí kolínko, zalijeme vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyjmeme maso, obereme a nakrájíme na kostičky. Do polévky vmícháme rýžovou kaši a povaříme ještě 10 minut. Polévku osolíme a opepříme. Vyndáme bobkový list a přilijeme víno Madeira.

  • 2

    Do polévkové mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu