Suflé se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 737.7 mg
- Vláknina 5336 mg
- Vitamín A 5336 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 314.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce vložíme propláchnutý špenát a vaříme cca 4 minuty. Špenát slijeme a vymačkáme zbytek vody. Nahrubo jej nasekáme a dáme stranou.
-
2
Troubu předehřejeme na 190°C. Vymažeme margarínem misku na suflé a dno posypeme strouhaným parmazánem. V pánvi si připravíme bešamel s mléka, mouky a margarínu.
-
3
Ve velké míse smícháme špenát, bešamel, vaječné žloutky, 2/3 čedaru, nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta se špenátem.
-
4
Vzniklé těsto nalijeme do připravené misky, posypeme zbytkem sýra a pečeme 30 minut dokud těsto nezezlátne.