Zeleninový krém se smetanou
Suroviny
- 1 kostka Bujón bylinkový
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 1003 mg
- Vláknina 15973.1 mg
- Vitamín A 15973.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a cibuli na malé kousky.
-
2
Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli.
-
3
Když má cibule zlatou barvu přidáme k ní zbylou nakrájenou zeleninu, hladkou mouku, sůl, pepř, bujón a vodu. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny.
-
4
Když máme polévku hotovou, rozmixujeme ji se smetanou.