Německá mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 128.9 mg
- Draslík 191.2 mg
- Vláknina 3774.8 mg
- Vitamín A 3774.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
-
2
Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
-
3
2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
-
4
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
-
5
Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.