Hovězí steak s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Pepř černý celý
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 20 g Křen
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Rajčatová šťáva
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 972 mg
  • Vláknina 4698.5 mg
  • Vitamín A 4698.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a nadrobno nakrájíme. K rajčatům přidáme 1/2 olivového oleje, rajčatovou štávu, najemno nasekanou cibuli, křenovou omáčku, petržel a černý pepř. Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu odstát. Předehřejeme gril na střední teplotu. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Maso pokapeme zbylým olejem a posypeme drceným pepřem.

  • 2

    Maso vložíme na gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Propečeme dle chuti a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu