Hovězí steak s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 972 mg
- Vláknina 4698.5 mg
- Vitamín A 4698.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a nadrobno nakrájíme. K rajčatům přidáme 1/2 olivového oleje, rajčatovou štávu, najemno nasekanou cibuli, křenovou omáčku, petržel a černý pepř. Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu odstát. Předehřejeme gril na střední teplotu. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Maso pokapeme zbylým olejem a posypeme drceným pepřem.
-
2
Maso vložíme na gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Propečeme dle chuti a podáváme s rajčatovou omáčkou.