Hovězí přírodní plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 38 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
-
3
Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.