Tykvové pyré s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 277.6 mg
- Vláknina 1837.5 mg
- Vitamín A 1837.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev očistíme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme cukr, osolíme a vaříme 30 minut. Uvařenou tykev rozmixujeme, naředíme horkým mlékem a přimícháme vařenou rýži.
-
2
Nakonec vmícháme dvě lžíce másla.
-
3
Podáváme v polévkové míse.