Kysané zelí po srbsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Klobása uzená
  • 1 ks Vepřová ouška
  • 6 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Zelí kysané
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 819.3 mg
  • Vláknina 13152.2 mg
  • Vitamín A 13152.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1269.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Omyté hovězí a uzené maso, klobásu, ouško a slaninu pokrájíme na kousky. Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme a podélně přesekneme.

  • 2

    Kysané pokrájené zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme.

  • 3

    Cibuli, petrželovou a celerovou nať pokrájíme nadrobno. Vezmeme pekáč (nejlépe keramický), vymažeme ho sádlem a položíme

  • 4

    první vrstvu kysaného zelí. Na zelí poklademe cibuli, petrželovou a celerovou nať. Na každou stranu položíme polovinu vepřové nožičky a všechno pokrájené maso i s klobásou. Posolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou. Vrstvu masa zakryjeme druhou polovinou kysaného zelí a přilijeme vodu, aby vše bylo ponořené.

  • 5

    Pekáč zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme při 180 °C téměř 2 hodiny.

  • 6

    Občas se podíváme a pokud je potřeba, dolijeme troškou vody.

Komentáře k receptu