Pastýřská mučkalice
Suroviny
- 300 g Jehněčí maso
- 300 g Vepřové maso libové
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Paprika zelená
- 3 ks Rajčata
- 3.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 473.6 mg
- Vláknina 6178.3 mg
- Vitamín A 6178.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2610.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové a jehněčí maso nakrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrojíme napůl. Maso a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu dozlatova, za častého potírání olejem. Špízy solíme a opepříme, až když jsou hotové.
-
2
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm dorůžova cibuli. Přidáme pokrájené papriky na větší kostky a rajčata na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zamícháme. Maso stáhneme z jehel a promícháme se zeleninou.
-
3
Pastýřskou mučkalici podáváme s bílým chlebem.
-
5