Trácký džuveč
Suroviny
- 150 g Cibule
- 300 g Vepřové maso libové
- 300 g Skopové maso přední
- 100 g Rýže loupaná
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Rajčata
- 250 g Paprika zelená
- 60 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 73 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 665.9 mg
- Vláknina 8735.5 mg
- Vitamín A 8735.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso pokrájíme na kousky, rozehřejeme si sádlo a maso na něm opečeme za všech stran. K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev s celerem pokrájené na kostičky. Promícháme, přidáme 1 dl vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Rýži dáme vařit do osolené vody a scedíme ji, když je uvařena jen napůl.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu rajčat přidáme k měkkému masu, které osolíme, opepříme a vaříme do doby, než se vyvaří tekutina. Potom teprve maso se zeleninou smícháme s rýží, přidáme proužky papriky, zbývající část rajčat a promícháme.
-
3
Celou směs dáme do zapékací mísy, zalijeme 1 dl vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 30 minut.