Polévka hrachová s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Hrách loupaný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 209.1 mg
  • Vláknina 7886 mg
  • Vitamín A 7886 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, rýži a povaříme cca 10 min.

  • 3

    Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu