Polévka hrachová s rýží
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Hrách loupaný
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Rýže loupaná
- 100 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 50 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 209.1 mg
- Vláknina 7886 mg
- Vitamín A 7886 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
-
2
Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, rýži a povaříme cca 10 min.
-
3
Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.