Krocan plněný olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 ks Krocan
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Olivy černé
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1134 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1611 mg
  • Bílkoviny 118 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 405.3 mg
  • Draslík 1554.3 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného krocana očistíme, omyjeme a dobře prosolíme.

  • 2

    Potom ho naplníme černými olivami a zašijeme.

  • 3

    Položíme ho na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, polijeme rozpuštěným sádlem a podlijeme 2 dl vody.

  • 4

    Krocana pečeme při teplotě 190°C téměř 3 hodiny.

  • 5

    Během pečení krocana často poléváme výpekem.

  • 6

Komentáře k receptu