Krocan plněný olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1134 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1611 mg
- Bílkoviny 118 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 405.3 mg
- Draslík 1554.3 mg
- Vláknina 3750 mg
- Vitamín A 3750 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného krocana očistíme, omyjeme a dobře prosolíme.
-
2
Potom ho naplníme černými olivami a zašijeme.
-
3
Položíme ho na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, polijeme rozpuštěným sádlem a podlijeme 2 dl vody.
-
4
Krocana pečeme při teplotě 190°C téměř 3 hodiny.
-
5
Během pečení krocana často poléváme výpekem.
-
6