Selátko pečené s pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 52 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 4.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.
-
2
Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.
-
3
Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.
-
4
Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.
-
5
Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.
-
6
Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.
-
7
K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.