Selátko pečené s pivem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Sele
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 4.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.

  • 2

    Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.

  • 3

    Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.

  • 4

    Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.

  • 5

    Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.

  • 6

    Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.

  • 7

    K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.

Komentáře k receptu