Polévka Julienne francouzská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 391.7 mg
- Vláknina 3830.5 mg
- Vitamín A 3830.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme zeleninu. Mrkev a brukev pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli a celer nadrobno, zelí na proužky. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme zeleninu. Přidáme špetku cukru a soli, hrnec přikryjeme a 5 minut dusíme. Zalijeme půl litrem vývaru a podusíme ještě 10 minut.
-
2
Potom přidáme posekaný kerblík a lociku, zalijeme zbytkem vývaru a povaříme jednu minutu.