Vývar s těstovinami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 30 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293 mg
- Vláknina 3522.5 mg
- Vitamín A 3522.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, zalijeme trochou vývaru, povaříme 20 minut. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Nejlépe se hodí vlasové nudle nebo hvězdičky, děti milují písmenka.
-
2
Základní vývar ohřejeme.
-
3
Do talíře dáme vždy jednu lžíci těstovin, jednu lžíci vařené zeleniny a lžíci hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme.