Hovězí pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 10 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 164.2 mg
- Vláknina 7526 mg
- Vitamín A 7526 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
-
2
Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.
-
3
Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.
-
4
Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.
-
5
Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.
-
6
Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.