Fazolová polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 584.6 mg
- Vláknina 12401.2 mg
- Vitamín A 12401.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme.
-
2
Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole
-
3
k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál.
-
4
Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru.
-
5
Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.