Čokoládové semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Kakao - prášek
  • 150 g Ořechy lískové
  • 170 g Cukr krupice
  • 36 g Cukr moučkový
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 36 ml Sherry brandy
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 153.1 mg
  • Draslík 224.9 mg
  • Vláknina 6894 mg
  • Vitamín A 6894 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    185 ml smetany zahřejeme.

  • 2

    Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.

  • 3

    Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.

  • 4

    Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.

  • 5

    Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.

  • 6

    Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.

  • 7

    Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.

  • 8

    Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.

Komentáře k receptu