Citronové gelato
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 323.4 mg
- Draslík 34.3 mg
- Vláknina 261.7 mg
- Vitamín A 261.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře rozšleháme metlou.
-
2
Celou směs dáme opět vařit. Pečlivě mícháme až do konzistence hustého krému, který drží na vařečce. Nesmí procházet varem!
-
3
Uvařený krém smícháme s citrónovou šťávou a smetanou a necháme na ledu vychladnout.
-
4
Máme-li zmrzlinovací strojek, postupujeme dle pokynů výrobce.
-
5
V mrazáku zmrzlinu připravíme tak, že krém každých 30 minut rozšleháme až do získání nadýchané zmrzliny.