Pizza rustica
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 55 g Cukr krupice
- 100 g Mozzarella
- 6 g Kypřicí prášek do pečiva
- 125 g Prosciutto sušené
- 500 g Sýr Ricotta
- 12 g Petržel kudrnka
- 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 44 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 271 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 6679.2 mg
- Vitamín A 6679.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.
-
2
Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.
-
3
Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.
-
4
Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.
-
5
Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.