Pappa al pomodoro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 637.4 mg
- Vláknina 8515.5 mg
- Vitamín A 8515.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, necháme 7 minut povařit. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
-
2
Do polévky nasypeme nalámaný chleba na kousky, povaříme 5 minut, občas zamícháme. K zelenině vlijeme vývar a za stálého míchání necháme chléb rozpustit v polévce. Polévku odstavíme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku. Opět přiklopíme a necháme odpočinout 30 minut za pokojové teploty.
-
3
Servírujeme pokapané olivovým olejem.