Istrijská minestra
Suroviny
- 200 g Kukuřice cukrová
- 100 g Nudle domácí
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 600 g Uzené maso vařené
- 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1034 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 178 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 716.3 mg
- Vláknina 12941.4 mg
- Vitamín A 12941.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky.
-
2
Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
-
3
Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme.
-
4
Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky.
-
5
Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět.
-
6
Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti.