Řezy s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 212.6 mg
- Draslík 115.2 mg
- Vláknina 1869.9 mg
- Vitamín A 1869.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme plát 3 mm vysoký. První položíme opatrně na plech.
-
2
Otevřeme konzervu tuňáka v oleji, olej slijeme a tuňáka vyklopíme do větší misky. Přidáme k němu 2 žloutky, nadrobno nakrájená 4 uvařená vejce, smetanu, sůl podle chuti a pepř. Vše dobře zamícháme.
-
3
Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi s tuňákem. Směs vyklopíme na první plát listového těsta, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje obou plátů těsta k sobě dobře přitiskneme.
-
4
Povrch na několika místech propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200 °C.