Pita s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 67 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 303.6 mg
- Draslík 97.1 mg
- Vláknina 2330.9 mg
- Vitamín A 2330.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 192.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň.
-
2
V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku.
-
3
Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
-
4
Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup.
-
5
Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr.
-
6
Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem.
-
7
Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem.
-
8
Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C.
-
9
Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem.
-
11