Grilovaní korýši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7536 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 153 g
- Sodík 16796 mg
- Bílkoviny 1838 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 8650.6 mg
- Draslík 14057.6 mg
- Vláknina 352.8 mg
- Vitamín A 352.8 mg
- Vitamín B6 3.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.9 mg
- Vitamín E 67.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky ponecháme u masa, vyjmeme maso z hřebenatek, humry zbavíme hlav a klepet, krunýřky dole nařízneme a mírně rozevřeme.
-
2
Humry dáme grilovat jako první, potřené připravenou marinádou, poté přidáme hřebenatky a krevety. Mušle grilujeme do otevření, a poté taktéž potřeme marinádou.
-
3
Grilované maso přendáme na talíř, podáváme se zbytkem marinády a chlebem.