Ravioli aperto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 20 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 286.3 mg
- Vláknina 3334.8 mg
- Vitamín A 3334.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli osmažíme na másle, přidáme listový špenát a necháme 4 minuty povařit. Vychladlý špenát pokrájíme nadrobno, přimícháme ricottu a 2/3 smetany.
-
2
Čerstvé lasagne pokrájíme na čtverce 8x8 cm a necháme povařit. Polovinu uvařených lasagní naskládáme do papírem na pečení vyloženého plechu. Na každý čtverec dáme díl náplně ze špenátu, přikryjeme dalším plátem těsta a dobře přitlačíme.
-
3
K rozmraženému špenátu přilijeme kuřecí vývar a necháme prohřát. Ke špenátu přimícháme zbytek smetany, vše promícháme, osolíme a opepříme.
-
4
Připravené ravioli necháme prohřát v troubě při 190°C. Podáváme přelité omáčkou.