Ravioli aperto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 350 g Těstoviny Lasagne
  • 100 g Špenátový protlak mražený
  • 85 g Špenát listový čerstvý
  • 36 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 286.3 mg
  • Vláknina 3334.8 mg
  • Vitamín A 3334.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli osmažíme na másle, přidáme listový špenát a necháme 4 minuty povařit. Vychladlý špenát pokrájíme nadrobno, přimícháme ricottu a 2/3 smetany.

  • 2

    Čerstvé lasagne pokrájíme na čtverce 8x8 cm a necháme povařit. Polovinu uvařených lasagní naskládáme do papírem na pečení vyloženého plechu. Na každý čtverec dáme díl náplně ze špenátu, přikryjeme dalším plátem těsta a dobře přitlačíme.

  • 3

    K rozmraženému špenátu přilijeme kuřecí vývar a necháme prohřát. Ke špenátu přimícháme zbytek smetany, vše promícháme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravené ravioli necháme prohřát v troubě při 190°C. Podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu