Vepřové řízky v bramboráku
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 40 g Slanina vepřová
- 400 g Brambory
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 55 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 230.3 mg
- Draslík 990 mg
- Vláknina 6984.3 mg
- Vitamín A 6984.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.
-
2
Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
-
4
Bramborákové těsto:
-
5
Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.