Krůtí ragú v pivní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 250 g Rajčata
  • 400 g Fazolky mražené
  • 100 g Anglická slanina
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 787.9 mg
  • Vláknina 9455.3 mg
  • Vitamín A 9455.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty.

  • 3

    Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu