Krůtí ragú v pivní omáčce
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 250 g Rajčata
- 400 g Fazolky mražené
- 100 g Anglická slanina
- 125 g Zakysaná smetana
- 30 g Máslo čerstvé
- 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 350 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 787.9 mg
- Vláknina 9455.3 mg
- Vitamín A 9455.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty.
-
3
Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem.
-
4
Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.