Polévka z hlávkového zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 208.1 mg
- Vláknina 4929.8 mg
- Vitamín A 4929.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlávkové zelí a papriky nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle na zpěněné, jemně nasekané cibuli. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
-
2
Potom do polévky přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř a za občasného zamíchání vaříme do změknutí zeleniny.