Bramborová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 826 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme a prolisujeme lisem na brambory přímo na talíře. Pokapeme rozehřátým máslem a podáváme jako přílohu k masu.