Sekaná ze zelí s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 400 g Nudle rýžové
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 150 g Šunka dušená
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory vařené ve slupce
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 6 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 395.6 mg
- Vláknina 11096.3 mg
- Vitamín A 11096.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí uvaříme, nakrájíme a umeleme spolu s vařenými, oloupanými bramborami a česnekem. Přidáme vejce, na kostičky nakrájenou šunku, strouhanku, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme trochou piva a dáme do trouby péct.
-
3
Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a přidáme k sekané. Znovu vše zalijeme pivem a zprudka dopečeme. Pivo má být zcela vydušené.