Bramborové rohlíky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 430.3 mg
- Vláknina 32726 mg
- Vitamín A 32726 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme.
-
2
Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout.
-
3
Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku.
-
4
Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
-
5
Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem.