Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1781 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 105 g
- Sodík 1274 mg
- Bílkoviny 188 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 715.4 mg
- Draslík 748.3 mg
- Vláknina 4690.8 mg
- Vitamín A 4690.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku.
-
3
Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky.
-
4
Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření.
-
5
Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem.