Španělská tortilla se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1043 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 80 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 2250.3 mg
- Vláknina 22538.4 mg
- Vitamín A 22538.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velkou pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme 65 ml olivového oleje a necháme jej zahřát. Vložíme na pánev na plátky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za častého míchání opékáme 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou.
-
2
V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Do našlehaných vajec vložíme připravené brambory, tuk slijeme a z pánve odstraníme případné připečené zbytky.
-
3
Pánev znovu zahřejeme, dáme do ní 2 lžíce oleje a směs s vejci a za občasného potřesení pánví opékáme tortillu asi 5 minut. Jakmile má tortilla pevnou spodní vrstvu, přiklopíme ji žáruvzdorným talířem o velikosti pánve a otočením pánve tortillu na talíř opatrně vyklopíme.
-
4
Na pánev rozetřeme zbylý olej a vrátíme do ní tortillu opečenou vrstvou navrch. Opět zhruba 3 - 5 minut opékáme. Nakonec tortillu vyklopíme na velký talíř a než ji budeme krájet, necháme ji alespoň 5 minut odstát.
-
5
Podáváme teplé s listy salátu lollo biondo a kadeřavého salátu a s nakrájenými rajčaty.