Španělská tortilla se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát Lollo Biondo
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1043 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 2250.3 mg
  • Vláknina 22538.4 mg
  • Vitamín A 22538.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkou pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme 65 ml olivového oleje a necháme jej zahřát. Vložíme na pánev na plátky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za častého míchání opékáme 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Do našlehaných vajec vložíme připravené brambory, tuk slijeme a z pánve odstraníme případné připečené zbytky.

  • 3

    Pánev znovu zahřejeme, dáme do ní 2 lžíce oleje a směs s vejci a za občasného potřesení pánví opékáme tortillu asi 5 minut. Jakmile má tortilla pevnou spodní vrstvu, přiklopíme ji žáruvzdorným talířem o velikosti pánve a otočením pánve tortillu na talíř opatrně vyklopíme.

  • 4

    Na pánev rozetřeme zbylý olej a vrátíme do ní tortillu opečenou vrstvou navrch. Opět zhruba 3 - 5 minut opékáme. Nakonec tortillu vyklopíme na velký talíř a než ji budeme krájet, necháme ji alespoň 5 minut odstát.

  • 5

    Podáváme teplé s listy salátu lollo biondo a kadeřavého salátu a s nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu