Hovězí guláš vídeňský

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 250.6 mg
  • Vláknina 5442.8 mg
  • Vitamín A 5442.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.

  • 2

    Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.

  • 3

    Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.

  • 4

    Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.

  • 5

    Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu