Hovězí guláš vídeňský
Suroviny
- 500 g Cibule
- 750 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 10 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 250.6 mg
- Vláknina 5442.8 mg
- Vitamín A 5442.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.
-
2
Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.
-
3
Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.
-
4
Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.
-
5
Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.