Čokoládový dort s mandlemi
Suroviny
- 115 g Čokoláda hořká
- 115 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr krupice
- 600 g Mandle mleté
- 30 g Strouhanka
- 115 g Čokoláda hořká
- 60 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Tresť mandlová
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 71 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 120.6 mg
- Draslík 791.6 mg
- Vláknina 15326.2 mg
- Vitamín A 15326.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 18.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu vložíme do horké vodní lázně a za občasného míchání ji rozehřejeme.
-
2
Máslo s cukrem zpěníme a po jednom zašleháme žloutky. Potom všleháme čokoládu, přidáme mleté mandle, strouhanku, prášek do pečiva, brandy, mandlovou tresť a opatrně zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto vložíme do formy vymazané máslem, vysypané hladkou moukou a vyložené pečicím papírem. Dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
-
4
Upečený dort necháme vychladnout na mřížce.
-
5
Příprava polevy: Nad párou rozehřejeme máslo a čokoládu, promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
6
Povrch dortu potřeme polevou a necháme ji ztuhnout.