Rajčatová polévka s paprikami a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Kopr čerstvý
  • 500 g Rajčata
  • 2 krajíc Chléb italský
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 15 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1546 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 1271.8 mg
  • Vláknina 16727.8 mg
  • Vitamín A 16727.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na čtvrtky a vložíme na pečicí plech. Přidáme na půlky rozkrojené papriky a rajčata, vždy řeznou stranou navrch, aby v nich zůstala šťáva. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C. Pečeme asi 20–25 minut.

  • 2

    Jakmile začnou zelenině hnědnout okraje, přendáme ji do hrnce a přidáme 3 snítky svázaného kopru, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř. Vše přivedeme k varu. Poté polévku pozvolna vaříme 25 minut. Po uvaření odstraníme z polévky kopr a ostatní suroviny propasírujeme nebo rozmixujeme.

  • 3

    Hrnec vypláchneme, vrátíme do něj polévku a opět ji zahřejeme. Přidáme podle chuti ocet, sůl a pepř. Podáváme horkou, ozdobenou koprem. Vhodnou přílohou je středomořský chléb.

Komentáře k receptu